To HOME page     WRITE YOUR E-MAIL to: ORTHODOX@MyChurch.com     TO our NEWS page

A L I C A N T E
V A L E N C I A

Spain

 

·        Сeщeник Алeксандър Николов Вeликов (rev. Sasho Nikolov Velikov)

c.San Jose 12, p.3, p.5, E-03700 Denia Alikante

EMail:   rev_aleksandar@yahoo.es

Tel./Fax 0034-966-43 26 42, GSM: +34-690 10 96 82, +34-62 65 73 597

2.   БПЦО „Св.св. Кирил и Мeтодий” - Валeнсия

БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА В ИСПАНИЯ 
http://bg-tzarkva-ispania.blogspot.com.es/

http://bg-tzarkva-ispania.blogspot.com.es/search/label/%D0%9D%D0%90%D0%A8%D0%98%D0%AF%D0%A2%20%D0%9F%D0%9F%D0%90%D0%A0%D0%90%D0%9A%D0%9B%D0%98%D0%A1

 

АВГУСТ

 
Богослужения в гр. Валенсия през летните месеци ЮЛИ, АВГУСТ и СЕПТЕМВРИ няма да има.

 
В гр. Дения

 
ЗАБЕЛЕЖКА: Св. Литургия в гр. Дения започва в 10 ч.
Всяка сряда от 17:30 ч. Беседа, а от 18:30 ч. репетиция на църкопвния хор.

 

 
6 – събота – ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ. Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.

 
7 – 7 Неделя след Петдесетница - след Преображение. Св. Прпмчк Дометий. Св. Наркис, патр. Иерусалимски.Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.

 
15 – понеделник – УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА. Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.

 
19 /6 –петък – За всички наши енориаши и всички православни братя и сестри, които празнуват празника ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ. Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.

 
21- 9 Неделя след Петдесетница – след Успение Богородично. Св. Ап. Тадей. Св. Мчци Васа Хелеспонтска и Васа Солунска. Св. Свщмчк Симеон Самоковски.Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.

 
28/15 – 10 Неделя след Петдесетница.Преп. Моисей Мурин. (За всички наши енориаши и всички православни братя и сестри, които празнуват празника УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА.) Изповед в 9:30 ч. Св. Литургия от 10:00 ч. Св. Причастие.

 
СЕПТЕМВРИ

 

СЛЕДВА

 
КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влезете в Дения вървите по “
av. de Alicante”, минавате покрай автогарата (това е „PlazaArchiduque Carlos”) и завивате в ляво по “calle PatricioFerrándiz”, на светофара завивате в дясно по „сalle Diana” и карате все направо, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”, минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, от дясната ви страна остават Lidl и Consum) продължавате направо до „Assagador de Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на „Asagador de Santa Llucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, след около 150 м. ще стигнете до „Residencia municipal detercera  edad  Santa  Lucia“, която се пада от лявата ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране. 

Адресът за
 GPS: https://goo.gl/maps/fkdHUfpg9yu (Partida Santa Llúcia B, 23, Dénia, Alicante); този адрес ще ви изведе на посоченото по-горе място за паркиране, което е пред самата резиденция.

 
За тези, които не ни познават: Нашата енория е многонационална и обединява всички православни християни живеещи в нашия район – българи, руснаци, украинци, испанци, французи и др. Богослуженията се отслужват на църковнославянски, български и руски език, а проповедтта е на български, руски и испанцки език. Песнопенията се изпълняват на църковнославянски език.
Информация:


 

facebook: Iglesia Ortodoxa en Denia España-Patriarcado Búlgaro
facebook: Православная Церковь в городе Дения, Испания - Болгарский Патриархат
facebook: Sveshtenik Aleksandar Velikov

 

 
Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. Александър
http://bg-tzarkva-ispania.blogspot.com.es/

 

 

 

Богослужения в гр. Дения се отслужват в храм “La ermita de Santa Lucia”, адрес:Camino de la Ermita de Santa Lucia Nº 29 (по-долу е обяснено как се стига до храма). Адрес за GPS: camí Assagador de Santa Llu, 41, Dénia, Alicante; този адрес ще ви изведе на най-удобното място за паркиране, което е пред самата „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia” и на около 20 м. преди посочения № 41, в дъното на паркинга, до стената от камъни, има пътека покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса.
 Богослужения в гр. Валенсия за сега няма да има.
Очакваме официално разрешение за ползването на един от салоните на манастира “Convento de la Nuestra Señora al Pie de la Cruz”, адрес: CalleMayor Nº 38, Mislata.
ЗА КОНТАКТ: свещ. Александър, тел. 0034/ 690109682,
e-mailrev_aleksandar@yahoo.es


 В гр. Дения

ЯНУАРИ

6 – Понеделник - СВ. БОГОЯВЛЕНИЕ (ЙОРДАНОВДЕН). Св. Литургия от 12:00 ч. Св. Причастие. Велик Богоявленски водосвет. Лития до морския бряг и благославяне на морските води в началото на плажа на Лас Ротас.
 

СЛЕДВА

КАК ДА СТИГНЕМ ДО ХРАМА В ГР. ДЕНИЯ:
Когато влизете в Дения вървите по “av. de Alicante”, минавате покрай автогарата(това е „Plaza Archiduque Carlos”) и завивате в ляво по“callePatricio Ferrándiz”, на светофара завивате в дясно по „Calle Diana” и карате все направо, преминавате през жп. прелеза и продължавате по „Camí de San Juan”,минавате през едно кръгово (тук взимате вторият изход, като следвате табелата указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, от дясната ви страна остават Lidl и Consum) продължавате направо до„Assagador de Santa Llucia”, тук на това кръстовище леко завивате в ляво, за да останете на„Assagador de Santa Llucia”, това е третата и най-малка улица и има табела указваща посоката за „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”,след около 150 м. ще стигнете до старческия дом „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia”, който се пада от лявятя ви страна, там ще видите площадка за паркиране покрита с грава, в дъното на паркинга има пътека, също покрита с грава, коята ще ви изведе на широка площадка в края на която се намира параклиса. Това е най-удобното място за паркиране. Адресът за GPS: camí Assagador de Santa Llu, 41, Dénia, Alicante; този адрес ще ви изведе на посоченото по-горе място за паркиране, което е пред самата „Residencia municipal de tercera edad Santa Lucia” и на около 20 м. преди посочения № 41.

Друг маршрут: когато стигнете до кръговото взимате третата отбивка „Camí de Santa Llucia” и следите табелете до „Camí de l’Ermita de SantaLucia”, карате до края на улицата, от дясната ви страна трябва да остане отбивката за училището
“Colegio Alfa &Omega ”, вие продължавате по малката и тясна уличка до края–срещу вас е параклиса. Тук мястото за паркиране е малко, а улицата по-тясна.

Бог да ви благослови, да ви пази и да ви помага.
свещ. Александър

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Bulgarian Orthodox dioecese of Western- and Central Europe
 

TO HOME page     WRITE